четвъртък, 3 септември 2015 г.

Toshiba Satellite Radius 14 – функционален лаптоп с 5 режима на работа

· Пет режима на употреба с автономна работа до 10 часа

· 6-о поколение Intel® Core™ или AMD A8 ускорени процесори

· Оптимизиран за Windows 10 с Continuum и Cortana


Toshiba Europe GmbH анонсира хибридния Satellite Radius 14 – комбинация от гъвкавост, производителност и стил в компактен 14-инчов лаптоп. Захранван от 6-о поколение процесори Intel® Core™ и оптимизиран за Windows 10, Satellite Radius 14 предлага гъвкавост и удобство за всяка ситуация.

Адаптация за различни сценарии
Satellite Radius 14 може да се приспособи дори към най-динамичния начин на живот, трансформирайки се бързо и лесно чрез своя 360-градусов въртящ се екран в пет различни режима на употреба – лаптоп, таблет, тейбълтоп, презентация и публика. От работа в лаптоп режим и споделяне в презентационен режим до забавление в режим публика, 10-точковият мултитъч дисплей на Satellite Radius 14 предоставя интуитивно и интерактивно изживяване. Хибридният лаптоп предлага стилен дизайн с тънък профил, който изпъква със своето черно алуминиево покритие и ергономична клавиатура без рамка с подсветка[1].

Готов за забавление
36,6-сантиметровият (14”) екран с HD резолюция е устойчив на пръстови отпечатъци и разполага с лесно за почистване покритие. За качественото аудио се грижат вградените високоговорители harman kardon® с технология DTS® Sound™, създадена за обогатяване на звука при слушане на музика и гледане на филми. В допълнение, технологията Bluetooth® Link позволява безжично свързване на външни устройства за възпроизвеждане на музика през говорителите на Satellite Radius 14 от смартфон, таблет или друго Bluetooth® съвместимо устройство.

Избор между Intel или AMD процесори

Забележителният живот на батерията до десет часа[2] позволява на потребителите да работят и да се забавляват с всеки от петте режима цял ден без необходимост от зареждане. Satellite Radius 14 се предлага с възможност за избор между най-новото 6-о поколение Intel® Core™ процесори с поглъщаща графика и зашеметяващо видео, извличайки най-доброто от Windows 10, или четириядрени AMD процесори за плавен мултитаскинг. Хибридният лаптоп се предлага и с опционален SSD диск за по-бързо стартиране и скоростен достъп до файловете в комбинация с намалена консумация на енергия.

Оптимизиран за работа с Windows 10, Satellite Radius 14 включва бутон за бърз достъп до гласовия дигитален асистент Cortana[3], както и система с двоен микрофон за повече чуваемост дори в шумна среда. Наличният Continuum позволява плавен преход на разглежданото съдържание и използваните приложения при преминаването между различните режими на употреба.

Високоскоростна свързаност
Satellite Radius 14 разполага с разширени опции за споделяне на съдържание и достъп до външни файлове. Наличен е HDMI® порт с изходна поддръжка на Ultra HD, която позволява на потребителите да се наслаждават на кристална 4K резолюция на съвместим телевизор, докато технологията Intel® WiDi4 осигурява възможност за безжично споделяне на всякакво съдържание. Налични са и три USB порта, единият от които с функционалност Sleep & Charge за зареждане на устройства в режим на неактивност, а за бързия интернет достъп се грижи новия Intel® Dual Band Wireless AC стандарт.

Toshiba Satellite Radius 14 ще е наличен през четвъртото тримесечие на 2015 г.

Toshiba Satellite Radius 14:· Дисплей: 36,6 см (14”) HD (1366 x 768) LED дисплей с 10-пръстова тъч поддръжка

· Процесори: Избор до 6-о поколение Intel® CoreTM i7 или ускорени AMD A8 процесори

· Графика: До Intel® HD Graphics 520 или AMD RadeonTM R5 Graphics

· Памет: До 16GB DDR3L (1.600MHz)

· HDD/SSD: До 2TB HDD или 256 GB M.2 SATA SSD

· Батерия: До 10 часа1

· Аудио: вградени високоговорители harman kardon® с технология DTS® Sound™

· Уеб камера: HD уеб камера с вграден стерео микрофон

· Комуникационна обезпеченост: Intel® Dual Band Wireless-AC или Wireless LAN 802.11 b/g/n, Intel® WiDi[4], Bluetooth® V4.0 + LE

· Свързаност: 2 x USB3.0 (1 x с USB Sleep & Charge), 1 x USB 2.0, 1 x HDMI® с поддръжка на изходно Ultra HD 4K съдържание, 2-in-1 SD/MMC (push-push), поддържаща UHS-I

· ОС: Windows 10

· Размери: 337 x 235 x 21 мм

· Тегло: От 1,9 кг

[1] Налична при моделите с Intel® процесори.
[2] По данни на MobileMark 2014
[3] Наличността на Cortana и нейното използване зависят от пазара.
[4] За моделите с Intel® Dual Band Wireless-AC