четвъртък, 3 септември 2015 г.

Toshiba Satellite Click 10 е мобилен и гъвкав 10-инчов хибрид

Мобилен, гъвкав и създаден за забавление -
новият Toshiba Satellite Click 10


· Качествен 25,7-сантиметров (10.1”) 1920 x 1200 дисплей

· Живот на батерията до 15 часа

· Цялостна продуктивност с Windows 10 и пълноразмерна клавиатура


Toshiba Europe GmbH представя Satellite Click 10 – хибридно устройство, което позволява на потребителите да избират между лаптоп или таблет с един клик. Satellite Click 10 се трансформира лесно от продуктивен лаптоп с пълноразмерна клавиатура в интуитивен таблет, идеален за споделяне на съдържание. Подходящ за тези, които търсят второ устройство, което е достатъчно компактно и мобилно за забавление в движение, но притежава и всичко необходимо за ефективна работа.

Качествен дисплей за вълнуващо забавление
Satellite Click 10 разполага с 25,7-сантиметров (10.1”) WUXGA дисплей, предлагащ по-висока от стандартната Full HD резолюция от 1920 x 1200, чиито наситени цветове и чистота на образите се грижат за удоволствието от разглеждането на съдържание, докато широкият зрителен ъгъл от 178° и високата яркост на дисплея позволяват спокойна работа дори на открито.

Създаден за мобилен начин на живот 

Забележителният живот на батерията до 15 часа[1] позволява на потребителите автономна работа в продължение на почти два работни дни. Интелигентната система на двете батерии зарежда първо таблета, който от своя страна започва да се разрежда след клавиатурата, за да се максимизира неговата употреба, когато не е свързан с клавиатурния док. Satellite Click 10 е с леко тегло от 1,1 кг в лаптоп и 552 г в таблетен режим. Пълноразмерната клавиатура е разположена в елегантно светлозлатисто шаси, като предлага ергономична употреба дори и в движение.

Satellite Click 10 осигурява отлична производителност за толкова мобилно устройство благодарение на новото поколение Intel® Atom™ процесори и вградената до 4GB RAM памет, предлагайки бързо браузване и ефективен мултитаскинг. Наличните до 64GB eMMC предоставят достатъчно място за музика, снимки и работни материали, а разположеният на таблета слот за microSDTM карта ще позволи на потребителите допълнително да увеличат пространството за съхранение на информация до 128GB.

Оптимизиран за най-доброто от Windows 10 


Satellite Click 10 идва с Windows 10 и е оптимизиран за най-новите му екстри, като разполага с бутон за бърз достъп до Cortana[2] и двойни микрофони за добра чуваемост на гласовите команди. Функционалността Continuum, специално създадена за 2-в-1 устройства като Satellite Click 10, позволява на потребителите да превключват между лаптоп и таблет, а разглежданото съдържание и приложенията се настройват автоматично според избрания режим.

Характеристики за подобрена употреба
Satellite Click 10 включва странично разположени стерео високоговорители с Dolby® Digital Plus™ технология, които осигуряват качествен съраунд звук във всяка среда. Предварително инсталираният софтуер Toshiba TruRecorder анализира различните гласове при запис, автоматично идентифицирайки говорещия, а приложението TruCapture дава възможност на потребителите да заснемат записки от бели дъски и да ги конвертират в удобен за тях формат, без да се налага да пишат. В допълнение, печатните думи в изображения, заснети с TruCapture, могат да бъдат търсени и прехвърляни в други приложения благодарене на функцията за разпознаване на знаци.

Satellite Click 10 също така поддържа технология за безжичен дисплей за споделяне на съдържание към съвместим телевизор без необходимост от кабели. Двата пълноразмерни USB 2.0 порта, разположени в клавиатурната част, позволяват лесно свързване към външни устройства, а наличните на таблета micro-USB, слот за microSDTM карта и Micro-HDMI® порт максимизират употребата на устройството, без значение от използвания режим.

Toshiba Satellite Click 10 ще е наличен в Европа през четвъртото тримесечие на 2015 г.
Toshiba Satellite Click 10: • Дисплей: 25,7 см (10.1") WUXGA (1920 x 1200) с широк зрителен ъгъл от 178°

• Процесори: Intel® Atom™

• Памет: До 4 GB RAM

• Съхранение: До 64 GB eMMC

• Свързаност:

• Таблет: 1x Micro-USB порт, 1x Micro-HDMI® порт, 1x microSDTM

• Лаптоп: 2x USB 2.0 порта

• Комуникационна обезпеченост: Wi-Fi® 802.11 a/b/g/n, Bluetooth® 4.0, технология за безжичен дисплей

• Камера: 2MP предна HD камера и 8MP задна камера

• ОС: Избор между Windows 10 или Windows 10 Pro

• Аудио: Странично разположени говорители с технология Dolby® Digital Plus™

• Живот на батерията: До 15 часа1 при свързана клавиатура, 8 часа за таблета

• Цвят: светлозлатисто гладко алуминиево шаси

• Размери:

• Таблет: 259 x 178 x 9 мм

• Лаптоп: 259 x 185 x 22 мм

• Тегло:

• Таблет: 552 г

• Лаптоп: 1,1 кг

[1] При HD видео възпроизвеждане с настройка за ниска яркост и свързана клавиатура. 15 часа за модела с 2GB и 14 часа за модела с 4GB.
[2] Наличността на Cortana и нейното използване зависят от пазара.