петък, 17 януари 2014 г.

Lava Iris Pro 30 - първият модел от серията Iris Pro

Lava разширяват продуктовата си линия с нов смартфон – Iris Pro 30, който е първият модел от серията Iris Pro. Той разполага с 4,7 - инчов IPS дисплей, поддържащ резолюция от 1280x720 пиксела при 312 ppi (пиксела на инч). Екранът е тип one-glass solution и благодарение на него, дебелината на телефона е само 7.5 милиметра. Теглото на джаджата е 114 грама, което го прави доста по-лек от хитовия Nexus 4.

Lava Iris Pro 30
Lava Iris Pro 30 се очаква да бъде налаган на пазара като един от най-леките модели с 4.7-инчове или по-голям екран. Компанията разкри, че дисплеят е производство на японците от Sharp, известни с качествените LCD продукти, които създават. Екранът е със специално защитно стъкло Gorilla Glass. Тъчскрийнът е достатъчно чувствителен при задаване на команди, а ъглите на виждане са впечатляващи.

Смартфонът работи с операционна система Android 4.2 с кодовото название Jelly Bean. Iris Pro 30 има 8-мегапикселова камера отпред, снабдена с dual-LED светкавица, а задната камера е с резолюция от 3 мегапиксела. Задвижван от четириядрен процесор с тактова честота от 1.2GHz и графичен чип SGX 544, телефонът се захранва от 2000mAh батерия. Количеството оперативна памет, заложена в модела е 1GB.

Дизайнът е приятен за окото и много наподобява iPhone, поне задният панел. Ъглите на панела са заоблени, което прави телефона много удобен за държане. В задната част има разположен говорител, който възпроизвежда качествен звук, но не достатъчно силен и в голямо помещение едва ли ще се чува добре от по-голямо разстояние. Мястото памет е 4GB, от които 2.41 са достъпни за потребителя, но може да бъдат добавени допълнителни 32GB чрез micro SD карта. Свързването с други устройства може да се осъществи чрез Micro-USB порт, чрез който може да се зарежда батерията или Bluetooth.