петък, 29 ноември 2013 г.

Хардуерни проблеми с Xbox One

Xbox One
През уикенда собствениците на новият Xbox One започнаха масово да се оплакват от проблеми с твърдият диск на конзолата, който издавал скърцащи звуци и отказвал стартирането на игри, записани върху дискове. Microsoft разкри пред IGN, че този проблем засяга много малка част от потребителите.

"Ние работим директно с всички, засегнати от това неудобство, като предлагаме замяна на тези конзоли възможно най-скоро ", продължава изявлението Microsoft . "Не се съмнявайте, ние се грижим за нашите клиенти. " Не се знае какъв точно е броят на дефектните устройства.
Оплаквания от дефектни конзоли на Microsoft, напомнят за скандалният „red ring of death” (известен още като RRoD) проблем, който порази доста голям процент потребителите на първите конзоли Xbox 360. Това доведе до удължаване гаранциите на потърпевшите потребители, на обща стойност от над един милиард долара. Все още няма причина да се смята, че проблемите с дисковото устройство на Xbox One са широко разпространени.

В същото време, Sony заяви миналата седмица, че по-малко от 0,4 на сто от закупените до момента PS4 конзоли имат проблеми с хардуера . Компанията по-късно промени това изявление, за да уточни, че по-малко от 1 на сто от продадените PS4 са засегнати от хардуерни проблеми. Според компанията това е в рамките на допустимото, за нови продукти, пуснати на пазара.

Въпреки проблемите с новият Xbox, продажбите са повече от добри към момента и едва ли тази новина ще уплаши заклетите геймъри. А както вече споменахме, компанията предлага безплатна замяна на дефектните устройства, така, че няма място за притеснения. В момента конзолата може да се закупи на цена от 500 долара, като естествено, може да изчакате да спадне. А това неминуемо ще се случи, както с почти всички току-що излезли хитови високо технологични джаджи.